Despre prevenirea și combaterea consumului de droguri


Articole recomandate și subiecte discutate:

 ,,Despre voință și perseverență" publicat pe  www.didactic.ro

,,Despre importanța comunicării părinte-copil, părinte-școală" publicat pe www.didactic.ro

,,Despre evitarea substanțelor interzise la copii și tineri" publicat pe www.didactic.ro

Despre importanța comunicării părinte-copil,

părinte-școală

 

             Comunicarea dintre părinte și copil este esențială în educație, la fel și comunicarea dintre părinte și cadrele didactice care îi predau copilului. Numai astfel, printr-o informare corectă se pot lua măsurile necesare pentru ca educația din toate punctele de vedere:  al credinței, al științei, al tehnicii, al educației pentru sănătate și al educației de pregătire în viața de zi cu zi, al artei, sportului ș.a. să își îndeplinească menirea în devenirea acelui copil.

               Educația completă nu înseamnă numai știință, deși aceasta este foarte importantă, înseamnă implicare în mai multe părți esențiale de dezvoltare armonioasă a personalității copilului.

               De asemenea, copiilor trebuie să li se insufle din timp dragostea de ceea ce este frumos și bun în jurul lor, adică dragostea de natură, de artă, blândețea și bunătatea pentru oameni de toate vârstele, compasiunea și înțelegerea. De asemenea, copiii trebuie să fie învățați din timp să fie atenți la ceea ce se petrece în jurul lor, adică să privească cu ochii unor observatori, simțul de observație fiind foarte important în viață.

               Copiii  trebuie să cunoască din timp, încă de mici anatomie, fiziologie și igienă în funcție de specificul vârstei, în așa fel încât să poată să aibă grijă de corpul lor pentru a fi sănătoși.

                De asemenea,  ei trebuie să își dezvolte sentimente frumoase, nobile față de membrii familiei și să se comporte frumos și civilizat în societate.  Ei trebuie să dea dovadă de implicare și responsabilitate în societate.  Copiii  trebuie să știe din timp că familia tradițională este baza dezvoltării  corecte și necesare a unei societăți.

           În cadrul familiei tradiționale creștine copiii învață despre credință, ce înseamnă afecțiunea și grija părintească, afecțiunea și grija față de frați, surori și alte rude,  precum și multe alte aspecte esențiale pentru o viață de familie frumoasă, echilibrată și armonioasă.   De asemenea, bunicii și nașii au roluri importante în educația copiilor.

              Copiilor nu trebuie să le lipsească poveștile cu tâlc, extrem de necesare în comunicarea părinte-copil, iar părinții trebuie să se informeze periodic despre copiii lor de la cadrele didactice din școală.


                                         Despre voință și perseverență

 

                Voința este foarte importantă pentru copii și tineri. Voința îi ajută pe copii și tineri să fie credincioși și să se străduiască în realizarea unor activități interesante și valoroase într-un domeniu sau în mai multe domenii.

                A avea voință înseamnă a-ți propune ceva anume și a persevera în atingerea  acelor obiective importante.  Atunci când copiii și tinerii studiază, atunci este bine și benefic pentru aceștia să se străduiască să studieze din domeniul ales acele cărți folositoare, cu pauze de refacere și din care să încerce să înțeleagă ceea ce este necesar din cărțile studiate.

                 Este foarte important atunci când copiii și tinerii au voință și continua ceea ce au început într-un domeniu sau în mai multe domenii. Deși uneori pot să întâmpine dificultăți, este foarte bine să se străduiască să depășească acele dificultăți.

              Cu siguranță nu este ușor pentru copii și tineri să depășească unele probleme care apar în viața de zi cu zi, în alegerea carierei, dar cu sfaturi bune, cu îndrumare din partea părinților, dascălilor sau din partea altor oameni cu bunăvoință, cu siguranță că vor reuși ceea ce și-au propus să facă în viață.

                Este bine să ceară sfaturi unor oameni care știu să le dea, unor oameni care se pricep să îi călăuzească bine în ceea ce fac.  Sfaturile bune sunt extrem de importante, dar foarte importantă este alegerea celor care dau sfaturi, știind bine că ,,nu orice zboară se mănâncă”. 

                 A ține cont de sfaturile bune ale unor oameni înțelepți este o dovadă în plus a faptului că s-a atins un obiectiv important în activitățile pe care acei copii și tineri și-au propus să le realizeze.

                  De aceea, copiii și tinerii trebuie să dea dovadă de voință dacă vor să realizeze lucruri frumoase în viață, știind bine faptul că prin muncă susținută se poate face ceva cu adevărat valoros în viață.


                   Despre evitarea substanțelor interzise la copii și tineri

 

                   Copiii și tinerii trebuie să desfășoare activități interesante și plăcute specifice vârstei lor și să își perfecționeze mereu darurile cu care au fost înzestrați de la Dumnezeu.  Lipsa de activitate este dăunătoare la fel ca și lipsa de odihnă.

                   Copiii și tinerii trebuie să învețe din timp că nu trebuie să consume alcool, nu trebuie să fumeze, nu trebuie să consume alte substanțe interzise. În general, copiii și tinerii trebuie să știe că trebuie să petreacă mult timp în aer cât mai curat, în care să desfășoare diferite activități sportive recreative.

                    De asemenea, trebuie să aibă o alimentație corespunzătoare, să citească din cărțile recomandate de școală și de către părinți, să depună efort fizic și intelectual. Ei trebuie să meargă și la Biserică, să se spovedească și să se împărtășească periodic, deoarece acestea îi vor întări.

                    În duminici copiii și tinerii trebuie să meargă la Sfânta Liturghie, iar după Sfânta Liturghie să citească din cărțile folositoare pentru suflet.

                    De asemenea, respectarea regulilor de igienă este esențială, deoarece numai astfel se menține sănătatea și sunt prevenite anumite boli. Ei trebuie să se spele pe mâini înainte de fiecare masa, să se spele pe dinți după fiecare masa, să se spele pe față dimineața și la prânz cu apă și săpun. De asemenea, dușul întregului corp la două zile este foarte important, iar baia generală o dată pe săptămână este esențială.

                 Copiii și tinerii trebuie să aibă haine curate și frumos îngrijite în orice loc s-ar afla.  Ei trebuie să învețe din timp să își ajute părinții la unele treburi din gospodărie și să nu petreacă prea mult timp în fața televizorului sau calculatorului.

                   Numai prin respectarea unor reguli valoroase de muncă și de odihnă, de viață, copiii și tinerii vor prețui foarte mult sănătatea și vor evita consumul unor substanțe dăunătoare organismului, pregătind astfel calea spre un viitor frumos, optimismul fiind și el necesar în tot ceea ce realizează în viață.


             

  

 

                    


Comentarii

Postări populare de pe acest blog