Despre gândirea logică și creativă

 

              Este foarte important în cadrul diferitelor activități să li se dezvolte copiilor gândirea logică, deoarece în acest fel ei vor învăța din timp cum să abordeze o problemă și cum să îi găsească soluții acelei probleme.

                Gândirea logică la copii începe cu practicarea  jocurilor pentru copii și utilizarea cifrelor, dar și cu folosirea corectă a cuvintelor în propoziții și fraze.

                  De exemplu, sunt o mulțime de astfel de activități recreative prin jocuri, în care copiii sunt puși în situația de a construi diferite case, mașini, sunt puși să asambleze jucării: blocuri de locuit, locuri de joacă, parcuri, magazine în miniatură.

                   Practic, copiii învață în aceste cazuri prin joc să mențină și să construiască un oraș cu tot ceea ce ține de acesta.

                    Li se dezvoltă astfel gândirea logică și creativă.

                 De asemenea, tot prin joc, copiii pot să învețe să numere: mașinuțele din dulapul de jucării, păpușile, creioanele și așa mai departe. Li se dezvoltă astfel și simțul practic, astfel încât să poată pune în practică ceea ce învață la orele de matematică.

                 De asemenea, copiii își dezvoltă gândirea logică și creativă atunci când li se cere să formeze fraze și propoziții cu un anumit subiect.

           În concluzie, gândirea logică și creativă este foarte importantă pentru copii, deoarece în acest fel vor putea să asimileze în mod logic ceea ce învață la școală și să aplice ceea ce învață în viața de zi cu zi, utilizând creativitatea și inteligența.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog