Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

                                                      30.01.2023     

                    ,,Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI"

                               

     Articole recomandate, lecturate și dezbătute pentru prevenirea și combaterea violenței în școli și nu numai:


      1)            Importanța unei copilării fericite

                                  revista ,,Catedra"

     2)            Despre fenomenul de bullying, despre încurajarea  muncii și importanța odihnei

                                www.didactic.ro

     3)             Importanța bunelor maniere în societate

                                  www.didactic.ro

     4)             Importanța curajului și prudenței în viața copiilor și tinerilor

                                   www.didactic.ro

    5)              Importanța afectivității în viața copiilor

                                   www.didactic.ro

    6)              INTERNETUL ÎN EDUCAȚIE

                                   www.didactic.ro         

          

                     Concluzii:

                 Sensibilitatea este extrem de importantă pentru copii. Copiii trebuie să învețe de mici să aibă compasiune pentru ceilalți copii și ceilalți oameni, să fie buni și înțelegători cu semenii lor, să fie credincioși, să iubească Biserica și școala și să se comporte frumos și civilizat în orice loc s-ar afla.
              De asemenea, copiii trebuie să învețe să nu mintă, să fie prudenți în anumite situații mai dificile ale vieții, să își păstreze cumpătul în anumite situații și să fie răbdători atunci când este necesar.
            Copiii iubesc foarte mult jocurile și jucăriile. Ei trebuie să învețe să le păstreze curate, îngrijite și să nu le strice ușor, având mare grijă de ele. De asemenea, cărțile trebuie să fie șterse de praf periodic și răsfoite cu plăcere. Din lectura unor cărți valoroase pentru copii, aceștia pot desprinde multe concluzii valoroase și importante care vor fi folositoare în viață.
            Copiii trebuie să mai învețe să nu jignească pe ceilalți copii, să fie buni cu toți oamenii și să nu răspundă cu ură la provocări, ci să își păstreze calmul și să spună în gând mici rugăciuni ajutătoare.

                                 
Copilăria este o perioadă binecuvântată și importantă din viața oamenilor. Copiii au nevoie de foarte multă afecțiune, grijă din partea părinților, a bunicilor, a fraților și surorilor și a celor apropiați. Copiii au nevoie să li se dezvolte frumos toate laturile personalității: inteligența generală, inteligența emoțională, capacitatea de a socializa cu ceilalți copii și ceilalți oameni, un comportament frumos în societate și capacitățile cognitive.


Încă de mici, copiii trebuie să fie ocrotiți, să li se asigure o îngrijire foarte valoroasă și frumoasă a sănătății, să aibă o alimentație variată și echilibrată și să fie plimbați în aer cât mai curat, în mijlocul naturii. De asemenea, copiii au nevoie de jocuri și jucării frumoase și interesante, care să le dezvolte capacități, cum ar fi: capacitatea de a mânui obiecte, de a asambla jucării, de a îngiji frumos păpușile, de a construi case cu ajutorul unor forme geometrice sau cu ajutorul unor piese speciale din jocuri de construit.

Copiii ar trebui să aibă o copilărie fericită alături de familie și de cei apropiați. Părinții le pot insufla copiilor dragostea pentru învățătură, natură, pentru știință și tehnică, pentru activități sportive recreative în aer cât mai curat și pentru pictură, muzică, literatură etc. De asemenea, copiii trebuie să fie învățați să se plimbe foarte mult în aer cât mai curat, în mijlocul naturii.

Ei trebuie să aibă cărți interesante de povești și cărți de colorat, să fie învățați de mici cu poveștile pline de învățăminte, care să îi ghideze către lucruri frumoase și utile în viață. De asemenea, copiii trebuie învățai de mici să aibă multă credință, să fie onești și buni în viață. Copiilor trebuie să li se insufle dragostea de adevăr, bine, cunoaștere și frumos.

Copiilor le plac lumea poveștilor, lumea plantelor, a animalelor, ei ar trebui să învețe de mici să ocrotească și să protejeze mediul înconjurător, învățându-i să arunce gunoaiele în mod selectiv, pentru a se realiza produse noi. De asemenea, copiii trebuie de mici să știe că gunoaiele se aruncă în coșuri de gunoi special amenajate.

De asemenea, jocul cu plastilina le dezvoltă capacitatea importantă de a înțelege forma obiectelor din jurul lor. Tot de jocurile copilăriei ține și jocul cu mingea. De asemenea, gimnastica sportivă, regulile de igienă personală trebuie să fie învățate de către copii de când sunt mici.

De asemenea, baletul și dansul îi pot ajuta foarte mult pe copii încă de mici pentru a se dezvolta în mod armonios. Muzica de pe calculator specială pentru copii îi ajută foarte mult pe aceștia.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog